ENCO Logistics

Havayolu Taşımacılığı: Maksimum Hız, Maksimum Fayda!

15 Ağustos 2024

Havayolu taşımacılığı denildiğinde akla sadece hız geldiğini biliyoruz. Ürünlerin teslim noktasına varma sürecinde bu hizmeti tercih etmeden önce bilmeniz gereken şeyler vardır. ENCO, sizin için bu konuyu detaylı olarak ele aldı! Detaylar için okumaya devam edin.

Havayolu Taşımacılığı Nedir?

Süreç hakkında detaylı bilgi almadan önce sorulması gereken en temel soru şudur; havayolu taşımacılığı nedir? En basit haliyle uçaklar aracılığıyla tamamlanan lojistik sürecidir. Hizmet kapsamında yalnızca uçakların ve ulaştırmanın olduğu düşünülse de her şirket bu kategori altında farklı hizmetler sunabilmektedir.

ENCO olarak 5 farklı şekilde hizmet vermekteyiz. Bu hizmetleri aşağıda görebileceksiniz;

  • Ekspres Taşımacılık

  • Tehlikeli Madde Taşımacılığı

  • Medikal Madde Taşımacılığı

  • Kapıdan Kapıya Teslimat

  • Havalimanından Havalimanına Teslimat

Bu hizmetlerin arasında özellikle öne çıkan 2 farklı havayolu taşımacılığı hizmeti bulunmaktadır. Birincisi tehlikeli madde taşımacılığıdır çünkü bunun için şirketin uygun bir uçağa sahip olması gerekmektedir. Aynı zamanda medikal madde taşımacılığı için uçaktaki taşıma yapılan envanterin sıcaklığının ayarlanabiliyor olması son derece önemlidir. Aksi takdirde medikal maddelerin tamamı bozulacaktır.

Havayolu Taşımacılığının Avantajları Nelerdir?

Havayolu taşımacılığının avantajları arasında en çok öne çıkanı son derece hızlı olmasıdır ve bu hız lojistik sürecinin zamanında tamamlanmasını sağlar.

Aşağıda genel olarak faydaları görebileceksiniz;

  • Sevkiyatın hızla yapılması gerekiyorsa havayolu en iyi seçenek olacaktır.

  • Diğer büyük bir avantaj ise güvenliktir çünkü havayolu diğer yöntemlere göre çok daha güvenlidir. Çünkü bütün ürün yükleme işlemleri gümrüklü saha içerisinde yapılır ve bununla beraber havayolu en güvenli ulaşım modelidir.

  • Medikal ürünler, bozulmaya duyarlı gıdalar ve tehlikeli maddeler uçaklarla hızla taşınmaktadır.

  • Dünyanın her yerine kolayca ulaşabilirsiniz.

Gördüğünüz üzere bu temel 4 fayda lojistik sürecini son derece iyileştirmektedir. ENCO olarak en uygun rotaları belirleyerek maliyeti son derece düşürüyoruz. Ürünleri ulaşacakları son noktaya kadar götürüyor ve anahtar teslim hizmet sağlıyoruz.

Eğer siz de uluslararası havayolu taşımacılığı hizmetini profesyonel, tecrübeli ve çözüm odaklı bir şirketten almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz!