ENCO Logistics

Karayolu Taşımacılığı Hasarsız Lojistik Süreci

20 Ağustos 2024

Karayolu Taşımacılığı: Hasarsız Bir Lojistik Süreci İçin!

Doğru bir karayolu taşımacılığı ürünlerinizin gereken yere eksiksiz ve hasarsız ulaşması için çok önemlidir. Bir ürünün üretim süreci ne kadar önemliyse taşıma süreci de bir o kadar önemlidir. Peki, doğru lojistik süreci tam olarak nasıl olmalıdır? Yazımızda bunu detaylı olarak ele alacağız!

Karayolu Taşımacılığı Nedir?

Bir ürün üretmeye karar verdiğinizde, bu ürünü özellikle perakende olarak satışa sunuyorsanız karayolu taşımacılığı nedir sorusunu sormalısınız. Herkesin aklında canlanan bu hizmet sektörü aslında çok daha geniş kapsamlıdır. Ürünlere göre farklı yöntemler ve taşıma araçları tercih edilmektedir.

Bunun yanı sıra taşıma şirketleri kendilerine özgü hizmetler sunabilirler. Lojistik sürecinde hasar ve gecikmelerin yaşanmaması için sektörde tecrübeli bir şirket seçmeniz gerekmektedir. Karayolu taşımacılığı en basit haliyle ürünlerin depodan alınmasını ve son noktaya ulaştırılmasını kapsamaktadır.

Aşağıda farklı hizmet çeşitlerini göreceksiniz;

  • Karayolu Taşımacılığı; Ürünler şirketin kendi deposundan alınır ve satış noktasına ulaştırılır.

  • RORO Destekli Karayolu Taşımacılığı: Ürünler yolculuğun bir kısmını kara yolculuğuyla tamamlarken bir kısmını deniz yolculuğuyla tamamlamaktadır. Bu yöntem karbon ayak izini azaltır ve sürdürülebilir taşımaya katkı sağlar. Tonaj olarak ağır yüklerde sıklıkla tercih edilmektedir.

  • Demiryolu Destekli Karayolu Taşımacılığı: Demiryollarının bulunduğu rotada tren tercih edilir ve geri kalan kısım karayoluyla tamamlanır. Uzun mesafede süreyi ve maliyeti düşürmesiyle ön plana çıkmaktadır ve karbon ayak izini düşürür.

  • Intermodal Taşıma: Karayolunda kullanılan tüm taşıma seçenekleri bu hizmette kullanılmaktadır. Hızı ve maliyeti düşürürken aynı zamanda çevreye daha az zarar verdiği için son yıllarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Bu hizmetlerin tamamını her şirket vermeyebilir. Anlaşma yapmadan önce detaylı bilgi almanızda fayda vardır. ENCO, bu hizmetlerin tümünü sağlamaktadır.

Karayolu Taşımacılığının Avantajları Nelerdir?

  • Araçlardaki takip sistemi sayesinde yükünüzün nerede olduğunu dilediğiniz an kontrol edebilirsiniz.

  • Depolama problemlerinden kurtulursunuz.

  • Sürekli olarak ürünlerinizi takip etmek ve lojistik sürecini düşünmek zorunda kalmazsınız.

  • Özel ürünleriniz için özel araçlar kullanılır ve ürünlerde hasar/bozulma gibi durumlar yaşanmaz. İlaçlar bu ürünlere bir örnektir çünkü soğutma sistemi olan araçlar ile taşıma sağlanır.

Farklı firmalar ve ürünler için farklı faydaları olan bu hizmetten en profesyonel şekilde faydalanmak için hemen ENCO ile iletişime geçebilirsiniz! Sektördeki tecrübemiz sayesinde neye ihtiyacınız olduğunu tespit ediyor ve uygulamaya geçiyoruz.