ENCO Logistics

Karbon Ayak İzi Salınımına Karşı Aldığımız Tedbirler

15 Ağustos 2024

 

 

 

ENCO Lojistik olarak; Türkiye’nin her yerinde karbon ayak izi salınımı temizleme adımlarını sağlamak için düzenli olarak proje üretip uyguluyoruz. Bu projelerimizden bir adım ise ilgili kurumlara ağaç bağışları yapmaktır. Ağaç bağışları içerisindeki en rekor seviyede bağışı yakın bir zamanda Lojistiğin öncü şirketi olduğumuzdan dolayı; gerekli  ön gördüğümüz miktarda yapmış bulunmaktayız. Karbon ayak izi salınımını temizlemek için gerek gördüğümüz adımları ve ağaç bağışını periyodik olarak devam ettireceğiz.

Ağaç ve türevi bitkiler, fotosentez sistemi ile hava da yer alan karbondioksit fazlalığını emerek; hava için oksijen sağlarlar. Ağaçları tek ağaç olarak baz alır isek; bir kilogram karbon bağında hava da 3,7 kilogram karbondioksit (CO2)’yi bir ağaç emer. Hedefimiz orman ürünleri olan ağaç ve türevlerini Türkiye topraklarında yaygın kullanım ve teşvik için planlayıp, arttırarak sağlanması sonucunda orman alanlarını da arttırmaktır. Bu durumu şöyle özetleyebiliriz; atmosfer de maksimum azalan karbondioksit maksimum oksijen olmasına neden olacaktır.

 

 

Yaptığımız ağaç bağışını baz alır isek 500 ağaç ve ağaç başına 3,7 kilogram karbondioksit (CO2) emdiğine göre; 500 ağaç x 3,7 kilogram = 1850 kilogram eder, ton bazında ise 1,85 tona eşittir. Günlük okunan gazete sayfaları yerine mobil uygulama üzerinden okunacak gazete sayfaları sayesinde sayfa başı karbon ayak izi salınımı temizleme oranı 0,10 gram olduğunu baz alır isek; Ciddi bir karbon ayak izi salınımı temizliğini de sağlamış bulunmaktayız. Hedefimiz daha fazla karbon ayak izi salınımını temizlemektir. Dünya da ve Türkiye de yaşayan herkesi teşvik edebilmekte en önemli hedefimizdir.

 

 

Karayolu, Havayolu, Denizyolu ve Demiryolu gibi lojistik hizmeti veren her şirket üretim, tüketim ve faaliyet ağında çok ciddi karbon ayak izi salınımına neden olmaktadır. ENCO Lojistik olarak bu durumu önleyip karbon ayak izi salınımını minimuma indirerek daha fazla karbon ayak izi salınımını temizlemek istiyoruz. İlerleyen günlerde sizleri bu konular da haberdar