Tekstil Taşımacılığı
20 Ağustos 2024
Türkiye’nin en önemli ihracat kalemlerinden birisi olan tekstil, Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine taşınmaktadır. Tekstil taşımacılığı, hassas malzemelerin lojistiği olduğu için, diğer ürünlerin taşınmasından farklı bir süreç gerektirir. Ürünlerin kirlenmemesi, nem, su, ısı gibi dış etkilere maruz kalmaması, bazı ürünlerinse ütüsünün, yapısının bozulmaması gerekir.
TEKSTİL TAŞIMACILIĞI SÜREÇLERİ
Tekstil taşımacılığı, ürünlerin üretim tesisinden alınıp, nihai varış noktasına kadar taşınmasıdır. Ancak bu süreç göründüğünden daha karmaşıktır ve bazı riskler içerir. Dış ticaret süreçlerindeki yasal zorunlulukların yerine getirilmesi, depoda saklanması, ürünlerin üreticiden alındıkları haliyle varış noktasına teslim edilmesi, uzmanlık gerektiren, detaylı bir süreçtir.
TEKSTİL TAŞIMACILIĞINDA KALİTE KONTROL
Tekstil taşımacılığında önemli olan bir nokta da, ürünlerin kalite kontrolüdür. Özellikle, üretimi farklı firmalara veren markalar, ürünlerini görmeden doğrudan ihracat sürecine başlayabilirler. Üretimi yapan firma, ürünleri lojistik firmasına verir, lojistik firması da yurt dışı taşımasını gerçekleştirir. Bu ürünlerinin ihracat yolculuğuna çıkmadan önce kalite kontrollerinin yapılması gerekir.
TEKSTİL TAŞIMACILIĞINDA KALİTE KONTROL YÖNTEMLERİ
Görsel ve optik değerlendirme
Elyaf testi
İplik testi
Kumaş fiziksel testleri
Kumaş haslık testleri
Renk ölçümü
Aksesuar güvenlik
Güç tutuşurluk testi
Sıcaklık ve nem testi
TEKSTİL ÜRÜNLERİNİN DEPOLANMASI
Üreticinin tesisinden çıkan tekstil ürünleri, doğrudan TIR’lara ya da diğer lojistik araçlarına yüklenerek varış konumuna doğru yola çıkabilir. Diğer bir seçenek de ürünlerin yola çıkmadan önce bir süre depolarda saklanmasıdır. Bu depolama sürecinde ürünler su, ısı, nem, ışık ve diğer çevresel etkenlerden zarar görmemeli ve tekstil ürününün cinsine göre özel olarak depolanmalıdır. Buna örnek olarak askılı tekstil ürünlerinin depolanması verilebilir. Askılı tekstil ürünleri için özel olarak dizayn edilmiş askılı tekstil depoları bulunmaktadır.
TEKSTİL TAŞIMACILIĞI YÖNTEMLERİ
Tekstil taşımacılığında, diğer ürünlerin taşınmasına benzer yöntemlerden faydalanılabilir. Kolilenmiş ürünler, paletlerle araçlara yüklenerek teslim noktasına taşınabilir. Bunun yanı sıra tekstil taşımacılığında tercih edilen diğer bir yöntem de askılı tekstil taşımacılığıdır. Askılı tekstil taşıması ile ürünler zarar görmeden ve ütülü bir şekilde varış noktalarına taşınırlar.
Askılı tekstil taşımacılığıyla ilgili detaylı bilgi almak ve bu hizmetimizden faydalanmak için buraya tıklayabilirsiniz.
ENCO UZMANLIĞI İLE TEKSTİL TAŞIMACILIĞI
35 yılı aşan tekstil taşımacılığı tecrübemizle, Türkiye ve dünyanın önemli tekstil markalarına A’dan Z’ye hizmet veriyoruz. Tekstil depolama, kalite kontrol, askılı tekstil taşımacılığı ve uluslararası tekstil lojistiği alanlarında müşterilerimizin ihtiyaçlarına en uygun çözümleri geliştiriyoruz.
Sahip olduğumuz Yetkili Yükümlü Sertifikası (YYS) ya da diğer adıyla AEO sertifikasıyla, müşterilerimizin gümrüklerde beklemeden, kısa sürede, uygun maliyetle yanındayız.
Detaylı bilgi almak ve tekstil taşımacılığı hizmetimizden faydalanmak bize ulaşabilirsiniz.